Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kremena Dance Center

 

Инструктори

в Kremena Dance Center

Кремена Колева (Кремена)

/собственик и управител/

 

Кремена Колева

Кремена Колева –  Kremena Dance Center

Кремена започва да се занимава с танци още на 4 години. На 6 години печели за първи път първо място на конкурс по спортни танци.

На 14 години  започва участията си в различни шоу програми.

На 16 години достига най-високия клас в спортните танци и започва и треньорската си дейност.

На 20 години заминава за Южна Корея. Две поредни години изнася шоу програми на 3 големи сцени. За първи път реализира страстта си към сценичното облекло, като прави дизайна и костюмите за петте танцови двойки за различните им шоа.

В продължение на 10 години, благодарение на танците, има възможност да пътува по различните точки на света и работи над себе си и своите хобита. Взема участия в различни семинари, фестивали, състезания в САЩ, Южна Корея, Холандия, Гърция, Румъния и още много други страни. Три години живее в САЩ. Там е учител по различни стилове танци, занимава се дизайн и декорация на костюми, професионален сценичен грим и прически.

Кремена има над 30 години танцов опит и е носител на много първи места в различни конкурси на българската и международната сцена.

„Всеки танц си има своя характер, красота, емоция, за това танцувам толкова много и различни стилове.  За мен танците са начин на живот.”

Кремена Колева

Кремена Колева –  Kremena Dance Center

 

 

Стиловете, които тя преподава в Kremena Dance Center са:

 Аржентинско Танго, West Coast Swing, Swing-Lindy HopКизомба, Спортни Танци,

Салса и Бачата, ТОФП, Stretch & FitСватбен Танц

 

 

 

 

Десислава Стойчева (Деси)

 

Деси – Kremena Dance Center

Родена в гр. Варна.

Започва да се занимава с изкуство още от детската градина. Завършва основното си образование в изобразителна паралелка като по време на обучението си печели награди в различни конкурси по рисуване, участва в множество изложби и пленери. Паралелно с изобразителното изкуство, още в първи клас започва да се занимава и с народни танци. Така в продължение на 6 години редовно взима участие в ежегодните концерти на училището, както и в различни събития в града.

Любовта ѝ към спортните танци се заражда, когато по време на концерт с нейно участие, вижда танцова двойка да танцува румба. Тогава си казва „Някой ден ще мога и аз така!”.

На 12г. започва да танцува салса, а малко след това и спортни танци. На 19г. вече е помощник-преподавател. Започва да танцува бачата, аржентинско танго и фламенко, а две години по-късно и суинг.  През цялото време участва в различни шоу-програми и фестивали в страната.

Като човек, обичащ предизвикателствата, ценящ изкуството и опитващ се да го превърне в 

Деси – Kremena Dance Center

свой начин на живот, постоянно търси нови приключения и възможности за развитие на творческите си умения. В гимназията взима участие в училищния Арт-клуб за ръчно-изработени изделия. Влизайки в университета, става част от Студентски театър „ИкАрт”, където се изявява и до днес като актьор и хореограф-постановчик в различни спектакли. С театралния състав участват и печелят награди по фестивали в цялата страна. През 2017г. завършва Artin Vision Film Academy, където цялата група курсисти създават свой собствен късометражен игрален филм.

 

Смята, че всяко изкуство ни дава невероятна възможност да изразим себе си по разнообразни  и уникални начини. А различните стилове танци възприема като различни езици – всеки има различна красота и затова винаги се стреми да научава много нови такива – на принципа „колкото повече, толкова повече”.

Деси е част от Kremena Dance Center от самото създаване на клуба. В момента ви посреща с усмивка на рецепция и преподава Аржентинско танго, Суинг-Линди хоп, Народни танци, Модерни и Спортни танци за деца, ученици и студенти.

„Сценичните изкуства ме допълват, обогатяват ме и ми помагат да израсна като човек – в тях намирам себе си…сцената е мястото, където се чувствам свободна.”

 

НАРОДНИ ТАНЦИ

Евгени Чакъров

Евгени – Народни Танци в Kremena Dance Center

Евгени Чакъров е роден е в гр. Варна.

Проявява интерес към народните танци от съвсем малък. Започва да танцува още в детската градина, когато е на 4-5 години. Основното си образование изкарва в хореографска паралелка.

Възползва се от предоставените възможности като се записва и в училищната танцова група – така става солист в много от танците им. Участва и печели много конкурси и надигравания (Златната Гега, Златната Лира и др.).

На 11г. започва да се занимава и с хип-хоп танци.

Евгени – Народни Танци в Kremena Dance Center

На 13г. е приет в НГХНИ “Константин Преславски” с профил “Разширено обучение по хореография”. Там продължава да развива професионалните си умения в областа на танцовото изкуство като взима дейно участие в ансамбъла на гимназията. Заедно заслужено си извоюват много 1-ви места, трофеи и грамоти. Редовно се включват в различни проекти, като и в хореографски олимпиади в София.

Любовта на Евгени към българския фолклор се изразява не само в танците, но и в искрената му почит към традициите и обичаите. Обича фестивала на народната носия в Жеравна и му харесва да е част от него. По коледните празници често се изявява и като коледар.

„Вдъхновяват ме всякакви танци и музика, като цяло изкуството. От малък съм на сцената и под светлините на прожекторите, а за мен това е мястото, на което не виждаш нищо друго освен магията на танца. 🙂 “

Евгени е зареден с много положителни енергия  и е готов да сподели и обогати Вашите знания в областта на българските народни танци.

 

 

 

 

 ЙОГА

 

 

Йога с Кали – Калина Константинова

Кали – Хата Йога и Ин Йога в Kremena Dance Center

 

Калина Константинова (Кали) живее и работи във Варна. 

Занимава се активно с йога повече от 6 години.

„С годините и опита разбрах, че йога ти дава точно толкова, колкото желаеш да приемеш.

За мен йога е прекрасен начин за балансиране на иначе забързаното ни ежедневие.

Кали – Хата Йога и Ин Йога в Kremena Dance Center

 

 

 

 

 

 

 

 

В съчетание с дихателни упражнения и релаксация, ефектът от практиките се отразява невероятно върху тялото и съзнанието.“

 

Води класове по Хата Йога и Ин Йога.

 

Йога с Мими – Мария Паскалева

 

Йога с Мими

Мими – Хата Йога и Йога Нидра в Kremena Dance Center

Мария Паскалева (Мими) е родена и отраснала във Варна.

От дете има страст към духовните практики.

Започва да се занимава с Рейки от 11-годишна и е инициирана в трета степен Рейки през 2004-та година. По-късно получава инициация в Рейки от Атлантида и започва да се занимава и с кристалотерапия.

С йога се занимава от 5 години, като активно преподава от година.

Мими - Хата Йога и Йога Нидра в Kremena Dance Center

Мими – Хата Йога и Йога Нидра в Kremena Dance Center

 

“С годините на духовни практики и йога осъзнах, че

единствения път който поемаме в живота си е от нас към нас.

В практиките си комбинирам различни системи и подходи и се стремя да променя възгледа на хората към живота – да създам в тях усещането, че той е едно вълшебно пътешествие.

Стремя се да събудя енергията в тях и да отпусна душите им. “

Мими е сертифицирана с Изис Сейким, Рейки от Антлантида, Кристало терапевт.

Води класове по Хата Йога, Йога Нидра и Ин Йога.

Провежда Индивидуални Рейки сеанси.

 

 

Йога с Данчо – Йордан Русев

Йога с Данчо - Kremena Dance Center

Данчо – Body Flow и Сутрешна йога в Kremena Dance Center

 

Йордан Русев (Данчо) е роден в гр. Варна.

От малък има интерес към източните бойни изкуства. Практикувал е Айкидо, Карате Киокушин, Винг Чун Кунг Фу, Чи Гонг, Муай Тай, Кик Бокс и Йога. Привърженик е на източните философии Дао (Тао) и Будизъм, като по-големият му интерес към второто се отключва преди няколко години, когато започва да се занимава с Йога, медитация и работа с ума.

Живял е 6 години в Австралия и в Бали. Имал е възможността да пътува по цял свят и да черпи енергия от най-различни величествени места – от красивите острови в Камбоджа до върховете на Хималаите. 

Йога с Данчо - Kremena Dance Center

Данчо – Body Flow и Сутрешна йога в Kremena Dance Center

 

 

 

 

 

„Обичам да помагам на хората да опознават себе си и да извайват тялото си чрез спорта! Хармонията се постига чрез упражнения за тялото в комбинацията с чисти емоции и мисли! При желание ще получите лична частна консултация, където заедно ще моделираме упражнения и практики с подходящ за Вас хранителен режим за постигане на желаните резултати! :)“

 

 

 

ПИЛАТЕС

Джулия Смолецова

Джулия - Пилатес в Кremena Dance Center

Джулия – Пилатес в Кremena Dance Center

 

Родена е в град Варна.

Завършва фотография.

Работи извън България 9 години.

Занимавала се е с Класически Балет, Джаз Балет и повече от 10 години с Пилатес. 

Сертифициран инструктор.

Преподава Mat Pilates – това е базисният, класическият вариант, създаден от самия Джоузеф Пилатес.

“Mat Pilates е тренировка едновременно за ума и за тялото. Блестящ начин за разнообразяване на прекалено заседналия начин на живот и поддържане на формата.”

 

 

 

 

САЛСА , БАЧАТА, КИЗОМБА

Велина Гавраилова

Велина – Salsa, Bachata, Kizomba, Alma Libre Dance Academy в Kremena Dance Center

Велина Гавраилова (Вили) е родена в гр. Каварна.

Завършва бакалавър „Мениджмънт на международния бизнес“ и първа магистратура „Хореографска режисура и арт-мениджмънт“. В момента изучава втора магистратура „Педагогика“.

Започва да танцува салса през 2008 г., като през 2010г. става асистент (помощник-преподавател).

През 2014г. вече има свой собствен клуб по латино танци – Alma Libre Dance Academy (в превод “свободна душа”).

Редовно участва и преподава по фестивали в страната и чужбина. По-известните от тях са: Balkan Salsa Congress, National Salsa Congress, Summer Salsa Festival – Varna, World Stars Salsa Festival, Danubian Salsa Festival и др.

Велина - Salsa, Bachata, Kizomba, Alma Libre Dance Academy в Kremena Dance Center

Велина – Salsa, Bachata, Kizomba, Alma Libre Dance Academy в Kremena Dance Center

 

 

 

През 2016г. отива на двуседмично обучение в Словения, като там има възможност да танцува с националния им отбор по гимнастика.

Страстта й към танците бързо завладява и брат й – Явор, който винаги е неотлъчно до нея в танцовото и развитие. Сега двамата предават знанията и опита си заедно на своите ученици.

 

„За мен танците са начин на живот и усещане, те са свободата да изразиш себе си съвместно с партньора…те са магия, която завладява цялото ти същество.“

Води класове и индивидуални уроци по Салса, Бачата, Кизомба. 

 

 

 

 

ZUMBA

Диляна Куюмджиева

Диляна – Zumba в Kremena Dance Center

Диляна е родена в гр. Шумен, израстнала във Варна.

Интересът й към танците се събужда по време на посещения на уроци по спортни танци в училище. След това минава през курсове по салса, бачата, меренге и малко балет, докато не открива най-голямата си страст още след първия урок по Зумба Фитнес.

Диляна е бакалавър по икономика във Виенския университет, където участва в откриванията на традиционните ежегодни Виенски балове с Виенски валс.

Изкарва магистратура по туризъм в Дака, Бангладеш. Именно там започва кариерата си на Зумба и Зумба Кидс инструктор като преподава в дипломатически клубове и частно училище в столицата на Бангладеш – Дака.

Диляна е лицензиран Zumba Fitness инструктор от септември 2014 година.

Диляна – Zumba в Kremena Dance Center

Сертифициран Zumba Kids & Kids Jr. инструктор – за деца от 4 до 11 години.

Сертифициран Strong by Zumba инструктор.

Международно сертифициран Group Fitness Instructor към American Council of Exercise (ACE).

Посещава фитнес фестивали и обучения в Сингапур и Австрия, а най-голямата й мечта е да посети конференцията по Зумба в Орландо.

 

Сайт към ZIN профила: www.dilyana90.zumba.com

 

Палмина-Зара Павлова

 

Палмина - Zumba в Kremena Dance Center

Палмина – Zumba в Kremena Dance Center         

Палмина е родена в град Варна. 

Интересът й към танците се пробужда още в детските години, когато посещава уроци по балет. След това минава през курсове по спортни и народни танци, докато не открива най-голямата си страст още след първия урок по Зумба Фитнес. Вдъхновена от своя инструктор си казва: „Искам да съм като него някой ден!“. С негова подкрепа става лицензиран ZUMBA инструктор, a по-късно и сертифициран преподавател по програмата STRONG by Zumba.

„Не мога да си представя и ден без ЗУМБА! За мен всеки клас е като парти – хората си тръгват усмихнати, заредени и нетърпеливи за следващата тренировка!“

Палмина - Zumba в Kremena Dance Center

Палмина – Zumba в Kremena Dance Center

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОРИЕНТАЛСКИ ТАНЦИ

Анжела Атанасова

Анжела - Ориенталски танци в Kremena Dance Center

Анжела – Ориенталски танци в Kremena Dance Center

Анжела е танцьор с 30-годишен опит на сцена и като преподавател вече 15 години е сред водещите имена у нас и в чужбина. Още като дете има честта да се докосне до ориенталското изкуство, музика, култура и бит, когато заминава при роднини в Тунис. След като се завръща в България, изучава пиано в музикално училище и посещава класове по различни танцови дисциплини. Преминава обучения в сферата на класическия балет през далечната 1988 г., след това посещава залите по художествена и спортна гимнастика, латино танци, джаз балет и хип хоп до 2005 г. Като ученичка на най-популярния в света балет – Тодес Русия, има участия на сцена с учителите си от Москва, Латвия, Рига, през 2003 – 2004 г в НДК София. Изучавала е индийски танци Боливуд и Катхакх стил и участва в България в първите Боливуд концерти, организирани от К. Кумар с почетни гости от посолството на Индия и клуб Приятели на Индия.

Анжела е директор на най-големия по Черноморския бряг световен фестивал Orient Fest Black Sea за професионални ориенталски – египетски, belly dance, индийски и фюжън трайбъл стилове. Тя е първият преподавател и продуцент, който поставя източните танци на театрални и оперни сцени у нас с артистичния проект „40 дни и 1001 нощи” България – с концерти в градовете София, Варна и Русе 2008 – 2018 г.

Анжела кани Египетски майстор за първи път в България за серия от семинари, организира множество работни срещи с гости и преподаватели от  Индонезия, Аржентина, Русия, Украйна, Италия, Германия, Белгия, Сърбия, Румъния Гърция, Унгария, Холандия, Турция, Хърватия, Швейцария и България. Създава първата академия за професионални ориенталски, класи­чески и фолклорни стилове – First Academy of Raqs Sharki Bulgaria www.orientalacademybulgaria.com

Като международен съдия, преподавател и гост в световни популярни фестивали, тя има и покани в ролята на ментор и в танцови тв шоа, сред които Vip Dance, Dancing Stars, Как го мога, Bucharest Dance Awards и др. През 2012г. издава първата си книга “Ангелски Глас by Anjela”, чийто интерес провокира и провеждането на допълнителни семинари с Анжела в сферата на метафизиката, квантовата психология и алтернативните методи с включени техники от египетските и индийскити танци – за поддържане на здраве и баланса в живота на курсистите й.

Анжела е преподавател, съдия и гост в престижни световни фестивали и събития, сред които:

 • Кралското издание – Oriental Fairytales Royal Еdition с най-известната в света
  Анжела - Ориенталски танци в Kremena Dance Center

  Анжела – Ориенталски танци в Kremena Dance Center

   

  преподавателка от Египет – мадам Randa Kamel;

 • Orient el Hob – с главни майстори от Египет, Украйна, Русия и Тайван – dr Gamal Seif, Sahar Samara, Daria Mitskevich Elena Ramiza Artem Uzunov Alida Lin и др.;
 • Magic Bellydance Romania;
 • Roses of the Orient Bulgaria с големия египетски майстор Momo Kadous;
 • Habibi Tsiggana Greece, Athens с популярната звезда, която изгражда танцьорите и артистиte в Турция – мадам Selma Yldiz;
 • Специален гост в Милано – в гала концерт Drops of the Stars by Shams;
 • Гост в гала концерт в Солун – Cairo by the Night с главен преподавател египетският майстор Khaled Mahmoud и организатор най-популярният гръкци танцьор на ориенталски танци Prynce Kayammer;
 • За следващите 3 години, програмата на Анжела е ангажирана като преподавател, съдия и гост в световни фестивали в Москва, Украйна, Индонезия, Сингапур, Дубай и Европа.

Получава множество сертификати и дипломи от:

 • World Union of Culture and Art – Украйна
 • Art Academy – Русия
 • Todes Ballet – Русия България
 • Министерството на Бразилия – за организиране на заключителна част на концерт във Военен клуб София, с гости от Сан Франциско, Ню Йорк, Бразилия, България.
 • Министерствотo на културата на България

Анжела е арт мениджър на Фестивал на БГ Образованието и има честта да е водеща пред НДК в събитието като  представя пред аудиторията, кмета на гр София – Й. Фандъкова, председателката на Българския олимпийски комитет, Стефка Костадинова, Министри и политически фигури.

Има множество изяви в телевизията – Канал 1 БТВ сутрешен блок, Bulgaria on air, Евроком, Черно море Варна, Часът на Милен Цветков, Канал 3 и други.

 

В класовете с Анжела ще намерите вдъхновение, мъдрост, баланс, знание и вечно разгръщане на потенциалите вътре във Вас.

БРЕЙК ДЕНС

Виктор Василев

Виктор Василев - Брейк Денс в Kremena Dance Center

Виктор Василев – Брейк Денс в Kremena Dance Center

 

Виктор Василев е роден в гр.Варна. Още в 6-ти клас открива любовта и страстта си към другата гледна точка – тази с главата надолу. Оттогава хип-хоп културата за него се превръща в начин на живот. Занимава се с брейк денс от 14 години.

Участва в брейкърските отбори Crazy Force, Chain Reaction Crew, Soul Award и MadPosta Fly Team.

Основава и изгражда бранда MadPosta, който подкрепя уличното изкуство и начин на живот.

В момента е организатор и водещ на най-успешните брейк денс и хип-хоп състезания в град Варна.

Виктор е и професионален аниматор. Има дългогодишен опит в организирането на частни събития – детски рождени дни, сватби, тийм билдинги, фирмени и корпоративни мероприятия.

Има множество изяви по ревюта, спектакли и реклами.

Артист-изпълнител е в групови формации на театър на танца и движението в елитния балет Арт Денс на Нина Козина.

 

ОБЩОУКРЕПВАЩА ГИМНАСТИКА

Ванина Лефтерова

Ванина - Общоукрепваща гимнастика в Kremena Dance Center

Ванина – Общоукрепваща гимнастика в Kremena Dance Center

Ванина Лефтерова е родена в гр.Варна. Завършва Математическа гимназия „Д-р. Петър Берон“ с информационни технологии, а след това и Технически университет – Варна с автоматика и ИТ. В момента изучава магистратура „Учител по физическо възпитание и спорт“ в Шуменски университет – ДИПКО Варна.

От години се занимава с разнообразни спортни занимания. Тя е сертифициран ПИЛАТЕС инструктор, треньор по ЙОГА за деца, помощник-треньор по КУНГ ФУ (боен стил Винг Чун) и упълномощен треньор по ПЛАСТИКА по системата на Нина Козина.

Ванина - Общоукрепваща гимнастика в Kremena Dance Center

Ванина – Общоукрепваща гимнастика в Kremena Dance Center

Има 3 години преподавателски опит и в детски градини и училища като треньор по ОБЩОУКРЕПВАЩА ГИМНАСТИКА и ЙОГА за деца.

През 2017г. инициира и създава програмата „ЗАБАВНА ЙОГА В МОРСКАТА ГРАДИНА“ – гр. Варна.

Интересува се от здравословния начин на живот, акробатика, анатомия, дихателни практики, медитации и бойни изкуства.

„Моята основна мисия в живота е да помагам на хората да разберат своето тяло и да ги науча да го използват правилно във всеки един момент от живота си – да изградят добра осанка, по-грациозни движения и по-добра двигателна култура.“