Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Kremena Dance Center

Инструктори

в Kremena Dance Center

Кремена Колева (Кремена)

/собственик и управител/

 

Кремена Колева

Кремена Колева –  Kremena Dance Center

Кремена започва да се занимава с танци още на 4 години. На 6 години печели за първи път първо място на конкурс по спортни танци.

На 14 години  започва участията си в различни шоу програми.

На 16 години достига най-високия клас в спортните танци и започва и треньорската си дейност.

На 20 години заминава за Южна Корея. Две поредни години изнася шоу програми на 3 големи сцени. За първи път реализира страстта си към сценичното облекло, като прави дизайна и костюмите за петте танцови двойки за различните им шоа.

В продължение на 10 години, благодарение на танците, има възможност да пътува по различните точки на света и работи над себе си и своите хобита. Взема участия в различни семинари, фестивали, състезания в САЩ, Южна Корея, Холандия, Гърция, Румъния и още много други страни. Три години живее в САЩ. Там е учител по различни стилове танци, занимава се дизайн и декорация на костюми, професионален сценичен грим и прически.

Кремена има над 30 години танцов опит и е носител на много първи места в различни конкурси на българската и международната сцена.

„Всеки танц си има своя характер, красота, емоция, за това танцувам толкова много и различни стилове.  За мен танците са начин на живот.”

Кремена Колева

Кремена Колева –  Kremena Dance Center

 

 

Стиловете, които тя преподава в Kremena Dance Center са:

 Аржентинско Танго, West Coast Swing, Swing-Lindy HopКизомба, Спортни Танци,

Салса и Бачата, ТОФП, Stretch & FitСватбен Танц

 

 

 

 

Десислава Стойчева (Деси)

 

Деси – Kremena Dance Center

Родена в гр. Варна.

Започва да се занимава с изкуство още от детската градина. Завършва основното си образование в изобразителна паралелка като по време на обучението си печели награди в различни конкурси по рисуване, участва в множество изложби и пленери. Паралелно с изобразителното изкуство, още в първи клас започва да се занимава и с народни танци. Така в продължение на 6 години редовно взима участие в ежегодните концерти на училището, както и в различни събития в града.

Любовта ѝ към спортните танци се заражда, когато по време на концерт с нейно участие, вижда танцова двойка да танцува румба. Тогава си казва „Някой ден ще мога и аз така!”.

На 12г. започва да танцува салса, а малко след това и спортни танци. На 19г. вече е помощник-преподавател. Започва да танцува бачата, аржентинско танго и фламенко, а две години по-късно и суинг.  През цялото време участва в различни шоу-програми и фестивали в страната.

Като човек, обичащ предизвикателствата, ценящ изкуството и опитващ се да го превърне в 

Деси – Kremena Dance Center

свой начин на живот, постоянно търси нови приключения и възможности за развитие на творческите си умения. В гимназията взима участие в училищния Арт-клуб за ръчно-изработени изделия. Влизайки в университета, става част от Студентски театър „ИкАрт”, където се изявява и до днес като актьор и хореограф-постановчик в различни спектакли. С театралния състав участват и печелят награди по фестивали в цялата страна. През 2017г. завършва Artin Vision Film Academy, където цялата група курсисти създават свой собствен късометражен игрален филм.

 

Смята, че всяко изкуство ни дава невероятна възможност да изразим себе си по разнообразни  и уникални начини. А различните стилове танци възприема като различни езици – всеки има различна красота и затова винаги се стреми да научава много нови такива – на принципа „колкото повече, толкова повече”.

Деси е част от Kremena Dance Center от самото създаване на клуба. В момента ви посреща с усмивка на рецепция и преподава Аржентинско танго, Суинг-Линди хоп, Народни танци, Модерни и Спортни танци за деца, ученици и студенти.

„Сценичните изкуства ме допълват, обогатяват ме и ми помагат да израсна като човек – в тях намирам себе си…сцената е мястото, където се чувствам свободна.”

 

НАРОДНИ ТАНЦИ

Евгени Чакъров

Евгени – Народни Танци в Kremena Dance Center

Евгени Чакъров е роден е в гр. Варна.

Проявява интерес към народните танци от съвсем малък. Започва да танцува още в детската градина, когато е на 4-5 години. Основното си образование изкарва в хореографска паралелка.

Възползва се от предоставените възможности като се записва и в училищната танцова група – така става солист в много от танците им. Участва и печели много конкурси и надигравания (Златната Гега, Златната Лира и др.).

На 11г. започва да се занимава и с хип-хоп танци.

Евгени – Народни Танци в Kremena Dance Center

На 13г. е приет в НГХНИ “Константин Преславски” с профил “Разширено обучение по хореография”. Там продължава да развива професионалните си умения в областа на танцовото изкуство като взима дейно участие в ансамбъла на гимназията. Заедно заслужено си извоюват много 1-ви места, трофеи и грамоти. Редовно се включват в различни проекти, като и в хореографски олимпиади в София.

Любовта на Евгени към българския фолклор се изразява не само в танците, но и в искрената му почит към традициите и обичаите. Обича фестивала на народната носия в Жеравна и му харесва да е част от него. По коледните празници често се изявява и като коледар.

„Вдъхновяват ме всякакви танци и музика, като цяло изкуството. От малък съм на сцената и под светлините на прожекторите, а за мен това е мястото, на което не виждаш нищо друго освен магията на танца. 🙂 “

Евгени е зареден с много положителни енергия  и е готов да сподели и обогати Вашите знания в областта на българските народни танци.

 

 

 

 

 ЙОГА

 

Йога с Ани – Анна Кръстева

Ани – Хата Йога в Kremena Dance Center 

 Анна Кръстева (Ани) е родена в град Варна. 

Семейна.

Завършила е ИУ-Варна.

Любовта към Йога в нея пробужда нейният първи учител Димо Дончев, дългогодишен преподавател по Йога във Варна. 

Практикува Йога от 15 години.

През 2010г. получава просвещение в лична мантра от Свами Сатсанги (Сатянанда йога), при гостуването ѝ в България.

За нейно лично усъвършенстване е присъствала на семинарите на Свами Шивамурти Сарасвати. 

През 2011 г. завършва следдипломна квалификация за инструктор по Йога към НСА.

Ани – Хата Йога в Kremena Dance Center

Води класове по Хата Йога от 2010г. 

 

„Всяка Йога практика за мен е извор на вдъхновение и прекрасна възможност да изразя творческата същност в себе си. 

Ще Ви очаквам ЗаЕдно да СъТворяваме всяка една Йога практика!

Хари Ом!“

 

 

Йога с Данчо – Йордан Русев

Йога с Данчо - Kremena Dance Center

Данчо – Body Flow и Сутрешна йога в Kremena Dance Center

 

Йордан Русев (Данчо) е роден в гр. Варна.

От малък има интерес към източните бойни изкуства. Практикувал е Айкидо, Карате Киокушин, Винг Чун Кунг Фу, Чи Гонг, Муай Тай, Кик Бокс и Йога. Привърженик е на източните философии Дао (Тао) и Будизъм, като по-големият му интерес към второто се отключва преди няколко години, когато започва да се занимава с Йога, медитация и работа с ума.

Живял е 6 години в Австралия и в Бали. Имал е възможността да пътува по цял свят и да черпи енергия от най-различни величествени места – от красивите острови в Камбоджа до върховете на Хималаите. 

Йога с Данчо - Kremena Dance Center

Данчо – Body Flow и Сутрешна йога в Kremena Dance Center

 

 

 

 

 

„Обичам да помагам на хората да опознават себе си и да извайват тялото си чрез спорта! Хармонията се постига чрез упражнения за тялото в комбинацията с чисти емоции и мисли! При желание ще получите лична частна консултация, където заедно ще моделираме упражнения и практики с подходящ за Вас хранителен режим за постигане на желаните резултати! :)“

 

 

Йога с Кали – Калина Константинова

Кали – Хата Йога и Ин Йога в Kremena Dance Center

 

Калина Константинова (Кали) живее и работи във Варна. 

Занимава се активно с йога повече от 6 години.

„С годините и опита разбрах, че йога ти дава точно толкова, колкото желаеш да приемеш.

За мен йога е прекрасен начин за балансиране на иначе забързаното ни ежедневие.

Кали – Хата Йога и Ин Йога в Kremena Dance Center

 

 

 

 

 

 

 

 

В съчетание с дихателни упражнения и релаксация, ефектът от практиките се отразява невероятно върху тялото и съзнанието.“

 

Води класове по Хата Йога и Ин Йога.

 

ПИЛАТЕС

Джулия Смолецова

Джулия - Пилатес в Кremena Dance Center

Джулия – Пилатес в Кremena Dance Center

 

Родена е в град Варна.

Завършва фотография.

Работи извън България 9 години.

Занимавала се е с Класически Балет, Джаз Балет и повече от 10 години с Пилатес. 

Сертифициран инструктор.

Преподава Mat Pilates – това е базисният, класическият вариант, създаден от самия Джоузеф Пилатес.

“Mat Pilates е тренировка едновременно за ума и за тялото. Блестящ начин за разнообразяване на прекалено заседналия начин на живот и поддържане на формата.”

 

 

 

 

САЛСА , БАЧАТА, КИЗОМБА

Велина Гавраилова

Велина – Salsa, Bachata, Kizomba, Alma Libre Dance Academy в Kremena Dance Center

Велина Гавраилова (Вили) е родена в гр. Каварна.

Завършва бакалавър „Мениджмънт на международния бизнес“ и първа магистратура „Хореографска режисура и арт-мениджмънт“. В момента изучава втора магистратура „Педагогика“.

Започва да танцува салса през 2008 г., като през 2010г. става асистент (помощник-преподавател).

През 2014г. вече има свой собствен клуб по латино танци – Alma Libre Dance Academy (в превод “свободна душа”).

Редовно участва и преподава по фестивали в страната и чужбина. По-известните от тях са: Balkan Salsa Congress, National Salsa Congress, Summer Salsa Festival – Varna, World Stars Salsa Festival, Danubian Salsa Festival и др.

Велина - Salsa, Bachata, Kizomba, Alma Libre Dance Academy в Kremena Dance Center

Велина – Salsa, Bachata, Kizomba, Alma Libre Dance Academy в Kremena Dance Center

 

 

 

През 2016г. отива на двуседмично обучение в Словения, като там има възможност да танцува с националния им отбор по гимнастика.

Страстта й към танците бързо завладява и брат й – Явор, който винаги е неотлъчно до нея в танцовото и развитие. Сега двамата предават знанията и опита си заедно на своите ученици.

 

„За мен танците са начин на живот и усещане, те са свободата да изразиш себе си съвместно с партньора…те са магия, която завладява цялото ти същество.“

 

 

 

 

 

ZUMBA

Диляна Куюмджиева

Диляна – Zumba в Kremena Dance Center

Диляна е родена в гр. Шумен, израстнала във Варна.

Интересът й към танците се събужда по време на посещения на уроци по спортни танци в училище. След това минава през курсове по салса, бачата, меренге и малко балет, докато не открива най-голямата си страст още след първия урок по Зумба Фитнес.

Диляна е бакалавър по икономика във Виенския университет, където участва в откриванията на традиционните ежегодни Виенски балове с Виенски валс.

Изкарва магистратура по туризъм в Дака, Бангладеш. Именно там започва кариерата си на Зумба и Зумба Кидс инструктор като преподава в дипломатически клубове и частно училище в столицата на Бангладеш – Дака.

Диляна е лицензиран Zumba Fitness инструктор от септември 2014 година.

Диляна – Zumba в Kremena Dance Center

Сертифициран Zumba Kids & Kids Jr. инструктор – за деца от 4 до 11 години.

Сертифициран Strong by Zumba инструктор.

Международно сертифициран Group Fitness Instructor към American Council of Exercise (ACE).

Посещава фитнес фестивали и обучения в Сингапур и Австрия, а най-голямата й мечта е да посети конференцията по Зумба в Орландо.

 

Сайт към ZIN профила: www.dilyana90.zumba.com